Oletko usein väärässä paikassa väärään aikaan?

Huono omatunto, kiire ja riittämättömyys. Kuulostaako tutulta?

Onko sinullakin arjessasi usein tilanteita, jolloin koet huonoa omatuntoa siitä missä olet sillä hetkellä? Siis esimerkiksi pitkän työpäivän päätteeksi koet syyllisyyttä siitä, ettet ehdi ajoissa kotiin, ja kotona vapaa-aikaa viettäessäsi taas työasiat jo pyörivät mielessä ja koet että pitäisi olla jo töissä niitä hoitamassa. Ja sitten kun vihdoin koittaa se oma hetki ja pääset vaikka rakkaan harrastuksen pariin, siitäkin on huono omatunto, kun tuon "oman ajan" olisi voinut käyttää jotenkin "tehokkaammin" ja taas pitää kiirehtiä jo seuraavia velvollisuuksia hoitamaan... 

Jos kuulostaa tutulta, niin et todellakaan ole ainoa! Monet valmennusasiakkaani tuskailevat jatkuvan kiireen ja riittämättömyyden tunteen kanssa, ja tähän liittyy usein juuri se tunne, että pitäisi olla jossain muualla kuin missä on juuri nyt! Tämä tekee olon hätäiseksi, hermostuneeksi ja ärtyneeksi. 

Itsekin pyristelin aiemmin todella usein näiden tunteiden kanssa: Silloin kun olin tallilla ja olisin voinut nauttia yhteisistä hetkistä hevosen kanssa, ajatukset vaelsivatkin jo seuraavissa velvollisuuksissa ja siinä että pitää ehtiä nopeasti takaisin kotiin. Ja sitten taas kun olin enemmän töissä ja kotona, oli huono omatunto siitä ettei hevonen saanut riittävästi liikuntaa... 

Näin ei tarvitse olla!

Mutta jotain tapahtui muutama vuosi sitten, ja nykyään koen tuota riittämättömyyttä ja "väärässä paikassa olemista" huomattavasti vähemmän! Sen sijaan arjessani on päivittäin pieniä hyviä hetkiä, jolloin oikeasti nautin olostani juuri siinä hetkessä. Tämä fiilis on niin mahtava, että siksi haluan tsempata sinuakin sen tavoitteluun. Olen nimittäin ihan varma, että se on mahdollista sinullekin!  

Se "jotain" mikä itselleni tapahtui, ei ole mikään yksi yksittäinen asia, tai mitään ihmeellistä, vaan ennemminkin sarja pieniä muutoksen askelia arjessa ja ajattelutavassa. Yksi merkittävä apu näiden askelten ottamisessa on itselläni ollut tietoisen läsnäolon taitojen vahvistaminen. Ja rakkaat hevosystäväni ovat olleet ihan parhaita opettajia nykyhetkeen keskittymisessä! 

Siksipä olen todella innoissani ja kiitollinen siitä, että pystyn nyt välittämään näitä muutoksen askelia eteenpäin muillekin kiireen, stressin ja riittämättömyyden kanssa kamppaileville hevosihmisille. 

Kokeile tätä vinkkiä heti tänään

Jos sinäkin haluaisit oppia olemaan useammin oikeassa paikassa oikeaan aikaan juuri siellä missä kulloinkin olet, voit aloittaa ensimmäisten askelten ottamisen jo tänään! Tietoisen läsnäolon taitoa voi jokainen vahvistaa harjoittelemalla.

Kokeile vaikkapa tätä hetkeen pysähtymisen tekniikkaa heti seuraavan kerran, kun tuskailet kiireen kanssa ja koet että pitäisi olla jossain muualla kuin siellä missä olet (kuten vaikka jumittavassa kaupan kassajonossa tai myöhässä olevaa bussia odottaessasi).

Hetkeen pysähtymisen harjoitus

Kun tunnistat levottomuuden ja kiireen tunteen, ja koet että pitäisi olla jo jossain muualla, totea tilanne hyväksyvästi ("olen nyt tässä, enkä jossain muualla") ja käytä muutama minuutti tähän harjoitukseen:

  1. Pysähdy ja keskity havainnoimaan hengitystäsi. Huomioi millainen on hengityksen rytmi ja missä kohtaa kehoa tunnet hengityksen. Ota muutama rauhallinen syvä hengitys ja anna sen jälkeen hengityksen kulkea vapaasti luontaiseen tahtiinsa.
  2. Ota kaikki aistit käyttöösi. Keskity havainnoimaan mitä näet, kuulet, haistat ja tunnet ympärilläsi. Huomaa kaikki pienetkin yksityiskohdat ja pysähdy ihmettelemään niitä uteliaan tarkkailijan silmin. Kun ajatuksesi vaeltavat muihin asioihin, palauta huomiosi lempeästi takaisin ympäristön havainnointiin ja kokemiseen kaikilla aisteilla. Jatka tätä pienen hetken verran ja palaa sitten sen pariin, mitä olit tekemässä. Saatat huomata että mieli ja ajatukset ovat kirkkaampia tämän pienen "tuuletushetken" jälkeen.

Kuulostaa helpolta ja yksinkertaiselta eikö vain? Yksinkertaista se kyllä onkin, mutta ei läheskään aina niin helppoa! Mutta kokeilemisen arvoista ehdottomasti.

Kiinnostaako mindfulnesstaitojen oppiminen hevosen avulla?

Jos et ole vielä tutustunut meidän ilmaiseen oppaaseen, joka johdattaa mindfulnessharjoitteluun hevosen kanssa, käy ihmeessä lataamassa se itsellesi saman tien! Oppaan kolme harjoitusta auttavat sinut alkuun läsnäolotaitojen vahvistamisessa: Tilaa ilmainen opas.

Pysy myös jatkossa kuulolla, sillä meidän verkkokurssi Mindfulnesstaitoja hevosihmiselle tarjoaa kädestä pitäen opastusta läsnäolon poluille yhdessä hevosystäväsi kanssa. Tästä pääset kurkkaamaan tarkempia tietoja verkkokurssista: Mindfulnesstaitoja hevosihmiselle.

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.