Mistä voisin kiittää itseäni tänään?

"Kiitollisuuden tunteminen lisää onnellisuutta", "kiitollisuus vaikuttaa myönteisesti uneen", "kiitollisuutta tuntevilla on parempia ihmissuhteita" - näin toitottavat monet tutkimukset, niin kuin ehkä olet huomannut. Mutta miksi kiitollisuudenaiheiden löytäminen arjessa unohtuu niin usein? Veikkaan, että yksi syy tähän on se, että monen mielestä kiitollisuuudenaiheiden täytyisi olla jotain suurta ja mahtavaa, ja siksi sokeudumme oman elämämme pienille tähtihetkille. Alamme pitää asioita itsestäänselvinä. Ikävimmillään tämä iskee kasvoille silloin, jos menetämme jotain tärkeää tai kohtaamme kriisejä. Silloin moni olisi valmis antamaan mitä vaan saadakseen entisen "ihan tavallisen" elämän takaisin.

Kiitollisuudenaiheiden löytämistä ja kiitollisuuden tuntemista voi kuitenkin jokainen kehittää harjoittelemalla. Ja mikä olisikaan parempi kohde aloittaa kuin oma itsensä! Koska viimeksi olet taputtanut itseäsi olalle ja todennnut, että "hoidinpa tuon työtehtävän näppärästi", " saan olla tyytyväinen kuh pysyin rauhallisena äskeisessä tilanteessa" tai "olenpa oppinut paljon viime kuukausien aikana"?

Koska evoluutio on muokannut aivojamme keskittymään uhkatilanteiden huomaamiseen, on niin paljon helpompi huomata aina ne epäonnistumiset ja huonosti menneet asiat kuin pienet onnistumiset ja ihan tavalliset asiat, jotka sujuvat hyvin (sekä omassa että muiden toiminnassa).

Tästä syystä haastankin sinut viikon ajan kokeilemaan tietoista itsesi kiittämistä. Ihan niistä pienen pienistäkin asioista! Esitä siis itsellesi vaikka työpäivän päätyttyä tai illalla ennen nukkumaanmenoa tämä yksinkertainen kysymys: "mistä voin kiittää itseäni tänään?" Ja käytä myös muutama hetki aikaa vastauksen miettimiseen ajatuksella.

Saatat yllättyä tämän pienen teon vaikutuksista ajattelutapaasi ;) 

P.S. Jos olet hevosihminen ja haluat lisää konkreettisia vinkkejä pysähtymiseen sekä hevosen ja itsesi kuuntelemiseen, käy tilaamassa itsellesi meidän ilmainen opas! Se johdattaa sinut yksinkertaisella tavalla alkuun mindfulnessharjoituksissa hevosen kanssa: https://ohjatomiinkasiin.mykajabi.com/ilmainenopas

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.