Maailman yksinkertaisin läsnäoloharjoitus

Olet ehkä jo miettinyt, että haluaisit vahvistaa läsnäolotaitojasi ja oppia pysähtymään arjen pienten hetkien äärelle. Mutta miten päästä alkuun, kun arjen vaatimukset vyöryvät päälle? Sopiva hetki aloittaa ei ole huomenna tai viikon päästä, vaan juuri nyt!

Kokeile tätä yksinkertaista läsnäoloharjoitusta heti tänään jo seuraavan ruokailun yhteydessä! Ruokailemme useita kertoja päivässä, joten tämä on hyvä tilanne lähteä harjoittelemaan omia tietoisen läsnäolon taitoja. Kuinka usein ruoka tuleekaan syötyä vähän kuin ohimennen ja huomaamatta!

Tietoinen syöminen

Pysähdy rauhassa ruokailun ääreen ja keskitä kaikki aistisi ruokailutilanteeseen. Päätä tietoisesti, että jätät työ- ja muut asiat sivuun ruokailun ajaksi. Ennen kuin alat syömään, nauti ruoasta näkö- ja hajuaistisi kautta, havainnoi seuraavia asioita ja vastaa mielessäsi näihin kysymyksiin:

1. Miltä ruoka näyttää? Millaisia eri värejä löydät annoksesta?

2. Miltä ruoka tuoksuu? Millaisia makuja arvelet siitä löytyvän?

Syödessäsi keskity aistimaan miltä ruoka tuntuu suussa ja erottele millaisia makuja tunnistat. Keskity jokaisen suupalan pureskelemiseen rauhassa ja tietoisesti.

Kun huomaat keskittymisesi herpaantuvan ja ajatusten lähtevän vaeltamaan muihin asioihin (näin todennäköisesti jossain vaiheessa tapahtuu), palauta huomiosi lempeästi takaisin ruokailutilanteeseen ja ruoasta nauttimiseen kaikilla aisteilla. Jos koko aterian syöminen tietoisesti läsnäolevassa tilassa tuntuu vaikealta, voit olla tyytyväinen jo siihen, että käytät ruokailun alusta 5–10 minuuttia tämän harjoittelemiseen!

Sinnikäs harjoittelu kannattaa

Tietoisen läsnäolon vahvistamista kannattaa harjoitella mahdollisimman usein ja siksi on tärkeää, että harjoitukset ovat helposti toteutettavissa arjen lomassa. Tärkeää ei ole harjoitusten pitkä ajallinen kesto, vaan enemmänkin säännöllisyys ja se, että paneudut harjoituksiin ajatuksella. Näin vahvistat läsnäolotaitojasi vähitellen: niin kuin lihaskin tarvitsee säännöllistä nousujohteista harjoitelua kehittyäkseen, myös "tietoisuustaitolihaksesi" kehittyvät sinnikkään harjoittelun avulla.

Nyt kun olet päässyt harjoittelussa alkuun kokeilemalla tietoista syömistä, jatka ihmeessä tekemällä tästä säännöllinen tapa!

Hevosihmisille meillä on tarjolla lisää yksinkertaisia läsnäoloharjoituksia yhdessä hevosen kanssa tehtäväksi. Tilaa siis tästä ilmainen opas: Johdatus mindfulnessharjoituksiin hevosen kanssa.

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.